środa, 11 czerwca 2014

Świderki ze szpinakiem



 Składniki (dla 2 osób):
» makaron świderki 200g,
» 1 średnia cebula,
» 3 ząbki czosnku,
» 150g mrożonego szpinaku,
» 1 łyżka masła,
» 3 łyżki kwaśnej śmietany,
» sól i pieprz do smaku.

1. Makaron gotuję według przepisu z opakowania.
2. Cebulę siekam drobno i smażę na patelni do czasu, aż lekko się zarumieni.
3. Pod koniec smażenia dodaję czosnek i lekko solę.
4. Do cebulki i czosnku dodaję zmrożony szpinak i duszę pod przykryciem do momentu aż szpinak się rozmrozi.
5. Gdy szpinak się rozmrozi i część wody odparuje, mieszam wszystko dokładnie, dodaję śmietanę i doprawiam do smaku.


 Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz