sobota, 1 marca 2014

Naleśniki z amarntusem



Składniki:
» 100g mąki pszennej,
» 10g mąki z amarantusa prażonej,
» 2 jajka,
» 2 łyżki roztopionego masła,
» 200ml mleka,
» 100ml wody,
» szczypta soli.

Wszystkie składniki łączę ze sobą, aż uzyskam jednolitą, gładką masę. Naleśniki smażę na masełku.

Polecam!



8 komentarzy:

  1. u mnie też używam amarantusa! ślicznie Ci wyszły te naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne. Bardzo mi smakuje amarantus i dorzucam do wielu rzeczy. Na razie ugotowany :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Mi najlepiej smakuje ugotowany amarantus w połączeniu z kaszą jaglaną :) Super jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaczków ;)

      Usuń