czwartek, 13 lutego 2014

Najlepsza pasta rybna - z wędzonej makreli



Składniki:
- 1 wędzona makrela,
- ok 100g twarogu,
- ketchup (około 4 łyżki),
- sól, pieprz.

1. Obieram mięso z makreli (tak aby nie było żadnych ości), a następnie ugniatam je widelcem w miseczce.
2. Do makreli dodaję twaróg, ugniatam wszystko razem widelcem i dokładnie mieszam.
3. Dodaję ketchup (około 4 łyżki - ja lubię pikantny) tak aby powstała jednolita masa. Na koniec doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Pasta jest naprawdę przepyszna! Polecam!



5 komentarzy:

  1. Cześć :) super blog i niesamowite przepisy:) z przyjemnością będę ich próbowała:) zapraszam do mnie do obserwowania:) http://agaslodziak.blogspot.com/ :) pozdrawiam Agata:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, Twój blog również bardzo fajny :) Będę Cię obserwowała :)

      Usuń
  2. uwielbiam domowe smarowidła do kanapek! są o wiele zdrowsze i przede wszystkim smaczniejsze :)
    pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń